fredag 21. oktober 2011

Oppskrift: Kanelsnurrer

Hva passer vel bedre på en fredag enn oppskriften på nydelige kanelsnurrer?!




Du trenger:

1 pk gjær
1 kg hvetemel
200 g smør
5 dl melk
1ts salt
2 dl sukker
2 ts kardemomme


Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og la det bli fingervarmt.
Hell over i en bakebolle, og ha i gjæren (for søte deiger) og sukkeret. La dette stå et par minutter mens du gjør klart mel, salt og kardemomme.
Så blander du alt i bakebollen. Eltes helst i kjøkkenmaskin, bruk god tid.
Deigen skal nå være smidig og slippe bakebollen lett.
Dekk bollen med plast og la det heve i ca 45 min.

Kjevle så ut deigen til den ca 1 cm tykk. Fordel smør utover og strø sukker og kanel på etter ønsket mengde.
Brett deigen i to på langs og del i biter og lag knutene, evt rull sammen og lag snurrer.

Bollene settes på bakepapirkledt brett. La heve til dobbel størrelse. Pensle med egg og strø perlesukker over.

Stekes på 210 grader i 12-15 min.




Nytes gjerne med en kopp varm kakao!



Ønsker dere en herlig fredag!


~Silje ~

1 kommentar: